Har packat några hundra kilo ost de senaste dagarna, samt vikt ett antal pappkartonger och även samlat på mig 1, 2, 3..... 7 plus andra handen... få se nu... ett tiotal skärsår på händerna som tillfaller tidigare nämda kartonger.
Och så ostarna...
Ost... jag har upptäckt att det fins flera olika sorters ostar.... men kanske inte så många sorter som du tror.
Det verkar vara som med sill och ströming, samma fisk, olika namn beroende på var den fångas...
Gouda ostar har många namn...
Häromdagen packade jag bla:
- Edamer
- Gouda
- Lilleman
- Lille mor
Men det var samma ost... bara olika ettiketer.
en sorts ost, fyra olika namn. Dessutom packades den som Lille mor 28% och lille mor 17%.
Att den byter namn beroende på vart den ska kan jag fatta, men hur 17 kan den byta fetthalt? Elva procent fett bara försvinner hux flux...
Dessutom: Förpackningsdatumet som står på etiketten avser inte datumet som osten plastades in utan dagen när etiketten sattes på, vilket görs när osten packas för att skickas till butikerna något som inte behöver ske ens samma vecka...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar